Σελίδες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Απορία....

Στο microworlds pro πώς υλοποιούνται οι εντολές της Logo pe (penerase) και ppt (penpaint); Δεν τις βρήκα στο Λεξικό της εφαρμογής και κάποιες δοκιμές που έκανα με δικής μου έπνευσης...μετάφράσεις των εντολών απέτυχαν παταγωδώς!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μας περιέγραφες τι κάνουν αυτές οι εντολές ίσως να μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε.

Χρίστος Μαβόγλου

Ανώνυμος είπε...

Η pe (pen erase) μετατρέπει τη "χελώνα" σε σβηστήρα και έτσι από όπου περνάει η "χελώνα" αντί να γράφει, σβήνει αν φυσικά υπάρχουν εκει γραφικά. H ppt (pen paint) είναι η ακυρωτική ας πούμε εντολή της pe και επαναφέρει τη χελώνα σε mode γραψίματος. Παράδειγμα: με χρήση των εντολών fd 100, pe, bk 100, ppt, rt 3, fd 100. Η χελώνα σχεδιάζει ένα ευθύγραμμο τμήμα 100 pixels, μετά το σβήνει και μετά αφού στρίψει 3 μοίρες δεξιά σχεδιάζει ένα ίδιο ευθύγραμμο τμήμα.

Ανώνυμος είπε...

Πιθανώς δεν υλοποιήθηκαν αυτές οι εντολές στο Microworlds Pro (και δεν έχει και undo για τα λάθη της χελώνας...), μάλιστα στο πιο νέο Microworlds EX υπάρχει μόνο η pe και για να την ακυρώσεις, ξαναγράφεις pd.

Ανώνυμος είπε...

v

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι στο χελωνόκοσμο δε μου δουλεύει η εντολή μέγεθοςστυλό (αριθμός) ούτε με τόνους ούτε χωρίς τόνους, ξέρει κάποιος κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι στον χελωνόκοσμο δε μου δουλεύει η εντολή μέγεθοςστυλό (αριθμός) ούτε με τόνους ούτε χωρίς τόνους, έχει κανείς κάποια ιδέα;

Ανώνυμος είπε...

Η αντίστοιχη εντολή της ppt στο MicroWorldsPro είναι η στκ (στυλόκάτω).
Επίσης η εντολή για να μην "γράφει" η χελώνα είναι στα (στυλόάνω).
Για εντολή-γόμα δεν γνωρίζω.
Λ.Μ.

dagdil είπε...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να δείτε λίγα πράγματα περισσότερα από τη Logo, στο site του Β. Harvey, καθηγητή στο Berkeley και δημιουργού της MSWLogo:

http://www.cs.berkeley.edu/~bh/

υπάρχει ένα τρίτομο βιβλίο, ελεύθερο για χρήση εκαπιδευτική, για τη χρήση της Logo.

Βασίλης Δαγδιλέλης