Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουνίου 2007

Καλωσόρισμα....

Η συγγραφική ομάδα σας καλωσορίζει στο blog που δημιούργησε για να επικοινωνείτε μαζί της.
Η αποστολή των παρατηρήσεων/σχολίων σας γίνεται με την αποστολή ενός e-mail σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα σας κοινοποιηθεί.

Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.

Φιλικά
Η Συγγραφική Ομάδα

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Ξεκίνησε η επιμόρφωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών στο νέο διδακτικό πακέτο Πληροφορικής Γυμνασίου. Σημαντικό ποσοστό επιμορφούμενων παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ζητά περισσότερες ώρες επιμόρφωσης σε διδακτικές προσεγγίσεις και στη Logo.

Ανώνυμος είπε...

Τα βιβλία φτάσανε μόνο για την α', επομένως στη β' και γ' εφαρμόζουμε το νέο πρόγραμμα με το παλιό βιβλίο;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ναι. Τα βιβλία θα δωθούν μόνο στην Α΄ταξή αλλά το νεο αναλυτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλες τις τάξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα παραδείγματα του παλιού βιβλίου στον προγραμματισμό είναι από τη ΓΛΩΣΣΑ, ενώ το νέο πρόγραμμα μιλάει για υποχρεωτική χρήση της logo. Έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε με ΓΛΩΣΣΑ μέχρι να πάρει η γ' το νέο βιβλίο;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 7/9 παρακολούθησα την επιμόρφωση. Αν και δεν εχω διαβάσει ακόμα το βίβλιο, βλέπω πολλά θετικά βήματα, όπως ειναι η μείωση του όγκου των κειμένων και κατ' επέκταση του βιβλίου, η καλύτερη διάρθρωση και η κατάργηση του τετραδίου εργασιών. Το πιο σημαντικό όμως είναι το υλικό που παρέχεται, το website που δημιουργήσατε και αυτο blog. Επομένως τώρα έχουμε υλικο, έχουμε και δυνατότητα επικοινωνίας για τυχόν προβλήματα-διευκρινήσεις οποτέ ειναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε την διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής. Καλή σχολική χρονια σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είναι ώρα να ενεργοποιήσετε το blog, πέρα από το καλωσόρισμα. Πολύ καλή ιδέα, περιμένουμε την υλοποίηση.

Το ζητούμενο είναι να δίνονται απαντήσεις όχι από ανώνυμους, αλλά από του συγγραφείς.

Ας αποδείξουμε επιτέλους ότι εμείς οι καθηγητές πληροφορικής κάνουμε χρήση των νέων τεχνολογιών.

Θα διδάξουμε logo με το παλιό βιβλίο στην Γ Γυμνασίου;

Με τα εσπερινά (ναι, υπάρχουν και αυτά) τί γίνεται; Ισχύει το ίδιο πρόγραμμα σπουδών;

Ευχαριστώ, και καλή μας χρονιά

Ανώνυμος είπε...

Το Microworlds Pro ενώ δουλεύει σε παλιούς υπολογιστές με Windows 98 και 128 MB RAM, στους νεότερους υπολογιστές του εργαστηρίου, με λειτουργικό Windows XP και 1 GB RAM, δεν τρέχει! Βγάζει μήνυμα "ανεπαρκής μνήμη"! Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Ναι υπάρχει.
Από το site (http://www.microworlds.com/support/ts_mwpro_win95.html)
Q. MicroWorlds Pro won't boot as if giving me the following error: "Not enough memory to boot".

A. MicroWorlds Pro won't run on any machine with 1gb (or more) of memory. Please contact us for MicroWorlds EX upgrade information.
(support@lcsi.ca)
Στο mail να αναφέρεται ο κατασκευαστής και το μοντέλο του υπολογιστή και ότι για πρόκειται για την Ελληνική έκδοση της MicroWorldPro.
Οικονομάκος Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Που μπορούμε να βρούμε το Microworlds Pro;

Ανώνυμος είπε...

http://www.microworlds.com - MicroWorlds EX - (99$)
Πληρώνει η Σχολική Επιτροπή?!?....

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε πάντως να κάνετε και MSW LOGO συνάδελφοι, υπάρχει δωρεάν στο Internet. Απλά οι εντολές είναι στα Αγγλικά ("fd" αντί για "μπ", "announce" αντί για "ανακοίνωση" κλπ. Είναι κι αυτό μια ιδέα...

george_L είπε...

Δυο ερωτήσεις:
1) Αφού το Microworlds είναι το στάνταρντ λογισμικό που χρησιμοποιείται στο βιβλίο, το καλύτερο είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν αυτό. Αν κοστίζει π.χ. από 80 - 100 € το σχολείο μπορεί να βρει τρόπο να το αγοράσει. Όμως για να είναι κανείς ΑΠΟΛΥΤΑ νόμιμος, θα πρέπει να αγοραστούν άδειες για όλους τους υπολογιστές. Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται;
2) Ο χελωνόκοσμος που προτείνεται ως εναλλακτική λύση δε θα έπρεπε να υπάρχει στο CD με το υποστηρικτικό υλικό; Η διεύθυνση e-slate.cti.gr παρέχει ένα μάλλον δύσκολο υπερσύνολό του...

Unknown είπε...

Ο χελωνόκοσμος είναι μικρόκοσμος του Αβακίου. Έχει υλοποιηθεί χρησιμοποιόντας ψηφίδες του Αβακίου. Πρέπει λοιπόν πρώτα να εγκατασταθεί η ελληνική έκδοση του Αβακίου και στη συνέχεια να "τρέξει"" ο χελωνόκοσμος. Η Logo που χρησιμοποιεί ο χελωνόκοσμος είναι εξελληνισμένη έκδοση της Berkley Logo. Στο site του εργαστηρίου εκπαιδευτικής τεχνολογίας μπορεί κανείς να βρει το μικρόκοσμο χελωνόκοσμος καθώς και σχετικό manual.
Αν πάλι θέλει κανείς μπορεί να βρει και άλλες εκδόσεις της logo στο site του ελεύθερου εκπαιδευτικού λογισμικού του ΠΣΔ.
Α.Α

Unknown είπε...

Στην Γ Γυμνασίου οι διδακτικές ώρες του προγραμματισμού και της αλγοριθμικής είναι αρκετά περιορισμένες. Αν σκεφτούμε ότι μαζί με τις διδακτικές ώρες που χάνονται κάθε χρονιά είναι λιγότερες από 12-10 ώρες τότε πρέπει να επιλεγεί ένα εκπαιδευτικό προγραμματιστικό περιβάλλον με first interpreter γλώσσα, ώστε οι μαθητές πολύ γρήγορα να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και να πειραματίζονταιμε τις προγραμματιστικές δομές. Η γλώσσα Logo θεωρείται ότι επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους.
Επιπλέον τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγραμματιστικά περιβάλλοντα (τύπου Logo) δίνουν κίνητρο για ενεργό συμμετοχή των μαθητών, δημιουργώντας πολύ γρήγορα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η Logo ως γλώσσα προάγει την διαθεματικότητα δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάζουν νοητικά μοντέλα μέσα από μικροκόσμους. Όπως για παράδειγμα η κατασκευή διαφόρων συστημάτων πχ. του ηλιακού συστήματος.
Α.Α

Unknown είπε...

Ως συγγραφική ομάδα θα θέλαμε, όπως είναι φυσικό, το νέο βιβλίο Πληροφορικής να δοθεί και στις τρείς τάξεις του Γυμνασίου από αυτή τη σχολική χρονιά.
Α.Α

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να εγκαταστήσω την ελληνική έκδοση του Αβακίου για να τρέξω τον χελωνόκοσμο ,αλλά χρειάζεται και εγκατάσταση της Java VM 1.3.0_02. Καμία βοήθεια που θα την βρω για να τρέξει ο χελωνόκοσμος?